Mobiliteit en Financieel Inzicht

Mobiliteit en Financieel Inzicht

Daarbij denken veel mensen aan een andere auto kopen en hoe je die kan financieren.
Bij Comminz bedoelen we daar iets anders mee; als werkgever kan je werknemers in beweging laten komen door middel van financieel inzicht.

Als werkgever wil je graag een gezond bedrijf. Financieel gezond is belangrijk en fijn, tegelijkertijd zijn de werknemers het menselijk kapitaal binnen het bedrijf. Dit zogenaamde menselijk kapitaal benader je als werkgever echter totaal anders dan de begrippen omzet en winst.

Als werknemers zich veilig voelen, gehoord worden, goede arbo-technische voorzieningen hebben en marktconform beloond worden, dan ben je als werkgever al een eind op de goede weg.

Comminz merkt in gesprekken met werkgevers en de sociale partners, dat ‘een leven lang leren’ bij veel werkgevers en werknemers niet altijd goed is in te vullen. Zeker niet voor de werknemers van 60 jaar en ouder. Natuurlijk zijn er voldoende uitzonderingen, maar een aanzienlijk gedeelte van de ‘oudere’ werknemers denkt na over een plan om de laatste jaren van het werkbare leven goed in te vullen. Het is goed als de werkgever meedenkt.
Hoe kan je deze ‘oudere’ werknemer gemotiveerd houden? Hoe kan je deze ‘oudere’ medewerker van waarde laten zijn binnen het bedrijf? Hoe kan je deze ‘oudere’ medewerker laten bewegen in eventuele nieuwe ontwikkelingen binnen zijn functie? Of, in een andere functie? Hoe kan je een ‘oudere’ medewerker goed inzetten om minder ervaren werknemers te ondersteunen? Misschien wil een ‘oudere’ medewerker wel minder werken, maar weet hij niet of dit kan? Of eerder met pensioen?

Al deze vragen hebben te maken met mobiliteit van de werknemer. Binnen zijn huidige functie of misschien wel buiten het huidige bedrijf. Vaak zijn financiën een struikelblok voor de werknemer om in beweging te komen.
Zo hebben we pas een werknemer, die graag wat meer tijd voor zijn kleinkinderen wilde maken, inzichtelijk gemaakt dat iets minder werken in combinatie met deeltijdpensioen prima mogelijk is. Hij was erg blij met dit inzicht. Zijn kleinkinderen ook!
Comminz is gespecialiseerd in financieel inzicht voor werknemers die in beweging willen komen. Dit doet Comminz met een op maat gemaakt financieel inzicht rapport, begeleid door een persoonlijk gesprek met een financiële expert van Comminz. Werknemers weten vervolgens goed hoe de persoonlijke financiën er uit zien in de toekomstige jaren bij verschillende keuzes.

Financieel inzicht geeft rust! De werkgever krijgt op deze manier ondersteuning bij het bevorderen van de arbeids-mobiliteit binnen zijn bedrijf.

Voor beide partijen is financieel inzicht voor de werknemer daarom een win-win situatie.

Laatste nieuws


Stel uw vraag aan Comminz


Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Bel ons op 088 – 43 533 33 of maak gebruik van ons contactformulier.

Contact met Comminz, helder over later


Bent u op zoek naar onafhankelijk advies over arbeidsmobiliteit, financieel inzicht of wilt u een afspraak maken? Wij staan u graag te woord.

U kunt ons vrijblijvend bereiken op 088 – 43 533 33 of maak een afspraak via ons afspraakformulier. Wij heten u van harte welkom!

Ik wil graag een afspraak