Personeelsmobiliteit & duurzame inzetbaarheid

Personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid zijn voor veel organisaties belangrijke onderwerpen.

De AOW leeftijd verschuift, maar niet iedereen heeft behoefte om door te werken tot deze datum. Soms zijn er fysieke beperkingen die het lastig maken om in hetzelfde tempo door te gaan. Soms is er simpelweg de wens voor meer vrije tijd of minder werkdruk.

Comminz, helder over later, ondersteunt op dit gebied met Financieel Inzicht. Zowel voor de organisatie, als zeker voor de medewerker, is het belangrijk om de financiële consequenties van de veranderingen goed in te kunnen schatten.

Financieel Inzicht geeft duidelijkheid.
En deze duidelijkheid stimuleert in veel gevallen om veranderingen aan te gaan.

Voor de werkgever kan dit een enorme ‘boost’ geven in de beweging van medewerkers. En dit bevordert de mobiliteit binnen de organisatie. Ook draagt Financieel Inzicht bij aan de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers. Zodat iedereen op een gezonde, plezierige wijze naar zijn/ haar pensioen toe werkt.

Neem bijvoorbeeld Henk, 61 jaar.
‘Vroeger’ kon Henk al stoppen op 62 jaar. Nu moet hij door tot 67… Henk zou best eerder willen stoppen, of minder willen werken. Maar hij kan niet goed inschatten wat dat in zijn ‘portemonnee’ betekent. Na het inzichtgesprek met Comminz weet Henk precies hoeveel hij overhoudt (netto per maand) als hij eerder stopt. En zo kan hij een goed overwogen besluit nemen.

Mariska, nu 59 jaar, werkt al lang in het onderwijs. 32 uur. Ze zou wat meer tijd voor zichzelf willen en wat meer tijd aan de kleinkinderen willen besteden. Met het inzicht van Comminz weet Mariska nu dat ze minder kan werken in combinatie met deeltijdpensioen. Dit geeft haar meer tijd en toch voldoende inkomen!

© 2019 - Alle rechten voorbehouden - Comminz, Helder over later

Website laten maken? SiteToGo.nl