Uittrederegeling zorgt voor geleidelijke afbouw van werkzame leven naar pensioen

Loodswezen
Comminz verzorgt financieel inzicht gesprekken bij medewerkers van het Nederlands Loodswezen BV, vooral voor medewerkers vanaf 57 jaar die acteren in de varende dienst.
Dit is zwaar werk op zee in verschillende soorten schepen in onregelmatige diensten.
Het Nederlands Loodswezen BV ondersteunt de loodsen in de havens in Nederland. Loodsen gaan aan boord bij de schepen, containerschepen, olieschepen, e.d., die vanaf zee de havens van Nederland in willen varen en andersom. Deze loodsen worden aan boord van de schepen gebracht door weer en wind op volle zee met soms erg zwaar weer.

Veel werknemers van deze varende dienst kampen met gezondheidsklachten variërend van knie- en rugklachten tot niet meer kunnen slapen ten tijde van een nachtdienst. Deze meesten van deze medewerkers zijn al 30 jaar of langer in dienst en doen deze hele tijd al nagenoeg hetzelfde werk.

Het Nederlands Loodswezen BV kent een uittrederegeling voor medewerkers vanaf 57 jaar. Met deze regeling kan de werknemer zijn arbeidstijd afbouwen naar 75% en zelfs 50%, waarbij de werkgever een aanvulling geeft op het inkomen. Afhankelijk van het arbeidsverleden is de aanvulling van 71% tot zelfs 100%.

Zo kan bijvoorbeeld Willem van 63 jaar gewoon blijven doorwerken! Echter, hij werkt nog maar 50% en krijgt in zijn geval 86% salaris. In de 50% dat hij niet werkt krijgen zijn fysieke klachten aan zijn knieën en rug langer de tijd om te herstellen tot de volgende dienst. Omdat hij minder uren werkt, draait Willem ook minder nachtdiensten en kan hij vaker beter slapen. Ook dit bevordert het herstel. Op deze manier kan Willem het arbeidsproces gefaseerd afbouwen, terwijl zijn ervaring nog een tijdje voor het Nederlands Loodswezen BV blijft behouden. Het mes snijdt aan twee kanten voor de werkgever en voor de werknemer.

Comminz doet met al deze medewerkers financieel inzicht trajecten. Hierin wordt de medewerker meegenomen in de mogelijkheden van deze unieke uittrederegeling i.c.m. eventueel vervroegd met pensioen gaan. Dit in combinatie met de persoonlijke gezinsfinanciën.
Door het samenspel van een goede werkgeversregeling voor een zwaar beroep en het verzorgen van financieel inzicht nemen medewerkers betere financiële besluiten.

Ervaring van Rob Brökling, consultant Comminz

Laatste nieuws


Stel uw vraag aan Comminz


Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Bel ons op 088 – 43 533 33 of maak gebruik van ons contactformulier.

Contact met Comminz, helder over later


Bent u op zoek naar onafhankelijk advies over arbeidsmobiliteit, financieel inzicht of wilt u een afspraak maken? Wij staan u graag te woord.

U kunt ons vrijblijvend bereiken op 088 – 43 533 33 of maak een afspraak via ons afspraakformulier. Wij heten u van harte welkom!

Ik wil graag een afspraak