De sleutel tot een hoger pensioenbewustzijn…

Door: Paul Smid | Comminz

Op 2,3 en 4 november 2021 werd de Pensioen3daagse gehouden, een jaarlijks terugkerend initiatief van Wijzer in Geldzaken in samenwerking met de pensioensector om Nederland pensioenbewust te maken.

Vanuit Wijzer in Geldzaken werd ik uitgenodigd om een aantal ‘Flitswebinars’ te begeleiden, die werden opgenomen in de TV studio van Aegon.

Antwoord op actuele pensioenvragen

Maar liefst negen Flitswebinars met aandacht voor vragen en antwoorden over pensioen.
Over het nieuwe pensioenstelsel, over duurzaam beleggen van pensioengelden.
Over de verschillende momenten waarop je eens naar je pensioen zou kunnen kijken, zowel in loondienst of als zelfstandig ondernemer.
En webinars over de vele verschillende tools die inzicht geven in individuele pensioen situaties, zoals oa de nieuwe ‘Pensioenschijf-van-vijf’ van 5 tool van NIBUD en mijnpensioenoverzicht.nl.

Een stap in de goede richting

De veranderingen in ons pensioenstelsel hebben als doel om een stelsel te behouden dat als een van de beste stelsels ter wereld wordt gezien, maar we weten nog niet in detail hoe dit er precies uit gaat zien. De AOW leeftijd verschuift, het pensioenstelsel verandert en we ontwikkelen steeds meer tools om inzicht te geven.

Met dit in het achterhoofd is het geweldig om ons als sector deze drie dagen per jaar als collectief in te zetten om het pensioenbewustzijn te verhogen.

Aan het einde van afgelopen week was ik dan ook verrast hoe actueel het topic ‘pensioen’ onder de bevolking is gezien de hoeveelheid animo en de aard van de vragen.

Wel merkte ik aan de vragen van het publiek dat het vertrouwen in ons pensioen (lees; ons individuele inkomen na onze pensioengerechtigde leeftijd) laag is en dat er nog steeds zo veel vragen zijn en onzekerheid heerst.
Het pensioenbewustzijn lijkt daarmee minder snel te stijgen dan ik hoopte.

Pensioen is ongelofelijk actueel.
Er verandert veel en de onzekerheid blijft.

Hoe zorgen we er nu voor dat we meer mensen in Nederland inzicht geven en hiermee het vertrouwen in de toekomst terugwinnen?
De sleutel schuilt volgens ons in…de werkgevers!

De sleutel tot een hoger pensioenbewustzijn

Wij merken dat als werkgevers aandacht besteden aan uitleg over pensioen, medewerkers sneller bereid zijn tijd vrij te willen maken om zich te laten informeren.

Dit komt natuurlijk voort uit de sterke vertrouwensrelatie tussen werkgever en werknemer.

Daarnaast is het aanbieden van een pensioen een waardevolle maar ook vaak een ondergewaardeerde arbeidsvoorwaarde die behoorlijke kosten met zich meebrengt.

Dan moet pensioenbewustzijn onder medewerkers toch ook een fijne gedachte zijn voor werkgevers?

Dus werkgevers, volg het voorbeeld van vele andere werkgevers die het topic ‘pensioenbewustzijn’ al hoog op hun prioriteitenlijstje hebben staan.

Je helpt niet alleen je medewerkers enorm met het vergroten van hun inzicht in pensioen, ook krijg je er zelf enorm veel waardering en loyaliteit voor terug waarmee je op jouw beurt je arbeidsmobiliteit positief stimuleert.

En, wij helpen je er graag mee!
Transparant en volledig onafhankelijk.

Voor meer informatie, neem contact met ons op via ons mailadres info@comminz.nl of bel
snel 088-4353333.

Bronnen, notes & referenties
1. https://pensioenschijf.nibud.nl/
2. https://mijnpensioenoverzicht.nl
3. https://mijnpensioenoverzicht.nl

Laatste nieuws


Stel uw vraag aan Comminz


Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Bel ons op 088 – 43 533 33 of maak gebruik van ons contactformulier.

Contact met Comminz, helder over later


Bent u op zoek naar onafhankelijk advies over arbeidsmobiliteit, financieel inzicht of wilt u een afspraak maken? Wij staan u graag te woord.

U kunt ons vrijblijvend bereiken op 088 – 43 533 33 of maak een afspraak via ons afspraakformulier. Wij heten u van harte welkom!

Ik wil graag een afspraak