Uw eigen pensioen berekenen?

In sommige gevallen heeft u de mogelijkheid om met uw opgebouwde pensioenkapitaal te gaan “shoppen” om zo de beste uitkering te “kopen”. De rekentool onderaan deze pagina kan u helpen de meest voordelige uitkering te helpen kiezen.
Eerst wat uitleg…

Als u met pensioen gaat, kunt u een “toegezegde” pensioenregeling (ook wel bekend als “defined benefit”, b.v. eindloonregeling of middelloonregeling) hebben. Dat wil zeggen dat uw pensioenuitvoerder of verzekeraar met u een afspraak (pensioenregeling) heeft gemaakt over het bedrag wat u periodiek gaat krijgen op pensioendatum. U krijgt dan het pensioen/ uitkering van de pensioenuitvoerder en u heeft geen mogelijkheid om dit ergens anders onder te brengen.

Een andere mogelijkheid is dat u een toegezegde bijdrage voor pensioen (ook wel bekend als “defined contribution”, b.v.  beschikbare premieregeling)heeft. In dit geval kunt u meestal “shoppen” met het opgebouwde bedrag als u met pensioen gaat. En dit kan u geld opleveren!

Als u wilt weten wat u op dit moment kunt “krijgen” aan pensioen van het bedrag wat u heeft opgebouwd, dan kunt u dit doen met onderstaande rekentool. Door simpel een aantal zaken in te vullen krijgt u een goede indicatie van de meest actuele, beste aanbieding die op dit moment te krijgen is voor uw opgebouwde pensioengeld. De rekentool vergelijkt op basis van uw gegevens de beste aanbiedingen van dit moment. Zeker de moeite om eens naar te kijken.

Wilt u hier aan de hand van de berekening meer weten? Mail ons op info@comminz.nl.
Wij helpen u graag!

Online pensioen berekenen

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Comminz, Helder over later

Website laten maken? SiteToGo.nl