Hoe wendbaar en vitaal zijn uw medewerkers binnen de gemeente

Als financieel communicatiebureau werkt Comminz bij tal van overheidsinstellingen samen met HR- professionals om invulling te geven aan het duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Dat gericht is om de (broodnodige) medewerkers tot aan hun pensioen vitaal en gelukkig aan het werk te houden.

Bouwen aan een wendbare en duurzame organisatie is voor gemeenten de uitdaging om aansluiting te vinden en te behouden bij de maatschappelijke ontwikkelingen. Eigen regie in de loopbaanontwikkeling van medewerkers is daarbij een belangrijk thema binnen het Beleidsplan 2021-2025.

Organisaties bevinden zich in hun eigen ontwikkelstadium, waardoor vraagstukken over instroom-, doorstroom en uitstroom van medewerkers voor iedere gemeente verschillend kunnen zijn.

Werknemers ervaren op hun eigen wijze welke invloed de ontwikkelingen in hun werk (omgeving) hebben op hun gezondheid, flexibiliteit en aanpassingsvermogen, betrokkenheid en inzetbaarheid.

Koersbepaling voor Duurzaam Doorwerken begint met een open houding van HR-professionals en leidinggevenden. Het is belangrijk om in contact te treden met medewerkers, nieuwsgierig te zijn en te luisteren naar de wensen en behoeften van medewerkers. Wat daarbij helpt, is medewerkers in het proces te begeleiden in de keuzemogelijkheden richting pensioen en het geven van inkomensperspectief over de financiële toekomst.

Duidelijkheid over de financiële situatie nú en later neemt angst en zorgen weg en activeert medewerkers om eigen regie te nemen en constructief het gesprek over hun inzetbaarheid voor uw organisatie aan te gaan!

Nieuwsgierig naar een plan van aanpak en ónze samenwerking, bel gerust Georges van Beerendonk (06 57612843) of mail naar gvanbeerendonk@comminz.nl

Laatste nieuws


Stel uw vraag aan Comminz


Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Bel ons op 088 – 43 533 33 of maak gebruik van ons contactformulier.