Tip voor HR: Bij langdurige ziekte

We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Medewerkers die (langdurig) ziek zijn. Vanzelfsprekend is het belangrijk om in gesprek te zijn met de betreffende collega; om te zorgen dat de collega gehoord wordt, maar ook om de onderlinge verwachtingen goed te bespreken.

En als ziekte langer gaat duren spelen er soms ook vragen van financiële aard. Vaak is het zo dat het inkomen van de zieke collega (mogelijk) in de eerste 2 jaar van ziekte afneemt. En als het ziek zijn de 2 jaar nadert rijzen er mogelijk vragen over de WIA en de daarbij behorende uitkering(en). En dat is vaak lastig en onzeker.

Financieel Inzicht bij langdurige ziekte geeft rust en duidelijkheid. Het is fijn als de zieke collega precies weet wat er wanneer gebeurt in de portemonnee. En voor u als werkgever is het ook belangrijk om te weten wat er speelt. Zodat u hier ook op de beste manier mee om kunt gaan!

Weten wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen. Ga eens in gesprek met een van onze inkomensspecialisten! www.comminz.nl of mail naar info@comminz.nl

Laatste nieuws


Stel uw vraag aan Comminz


Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Bel ons op 088 – 43 533 33 of maak gebruik van ons contactformulier.