Klantervaring Trivium

Als consultant bij Comminz ben ik het najaar van 2023 betrokken geweest bij persoonlijke gesprekken en workshops, zegt onze consultant John Paul. Bijvoorbeeld voor de medewerkers van Trivium te Hoogeveen, de workshop: Waardeoverdracht van pensioen.

Bij de individuele gesprekken ging het voornamelijk om de situatie of de medewerker voortijdig met pensioen kon gaan middels het gebruik maken van de RVU (Regeling voor Vervroegde Uittreding), een WW-uitkering, of gebruik maken van het Generatiepact. Bij de workshop Waardeoverdracht ging het om de situatie of waardeoverdracht van bestaande pensioenaanspraken naar een nieuw pensioenfonds zinvol is, en waar op te letten.

De rode draad in alle gesprekken was dat de medewerkers ongeveer dezelfde vragen hadden. Wat wordt mijn inkomen als ik (eerder) stop met werken en welke mogelijkheden heb ik met mijn pensioen? Verlies ik veel pensioen als ik eerder stop, of het eerder laat ingaan? Uiteraard spreken de medewerkers elkaar onderling, bij de koffieautomaat, en krijgen ze in de diverse privésituaties ook informatie. De mensen zijn dan op zoek naar bevestiging of ontkenning.

Dat is direct het mooie aan ons werk: Veelal dezelfde, begrijpelijke, vragen maar wat betekent de situatie nu voor jou persoonlijk? Iedere situatie is anders en persoonlijk, andere wensen, andere gedachten over (financiële) zaken. In de gesprekken die ik voer wordt de vraag gesteld wat je nog nodig hebt aan inkomen als je met (vervroegd) pensioen wil gaan, wat is de algehele financiële situatie en wat kun je doen met je pensioenpot. De vragen zijn doorgaans redelijk hetzelfde, de invulling van de nieuwe situatie verschilt. Door duidelijk en helder te Communiceren en inzicht te geven weten de medewerkers wat ze kunnen verwachten en hoe ze financiële rust kunnen krijgen.

Meer weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met Comminz via info@comminz.nl of 088 435 3333.

Laatste nieuws


Stel uw vraag aan Comminz


Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Bel ons op 088 – 43 533 33 of maak gebruik van ons contactformulier.